Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, αποκαλύπτει το απαξιωμένο πρόσωπο της Ελληνικής Δικαιοσύνης

- από το www.kentri.gr
Αναξιοκρατία, οσφυοκαμψία, αριβισμός, ιδιοτέλεια, ανεπάρκεια και αρνησιδικία, είναι μερικά από τα «σημεία και τέρατα», που χαρακτηρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες τον ευαίσθητο χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 

Και αυτούς τους βαρείς χαρακτηρισμούς για τη Δικαστική Εξουσία, δεν τις διατυπώνει ο οποιοσδήποτε, αλλά ένας ανώτατος εν ενεργεία δικαστής μάλιστα, προσφέροντας έτσι, ίσως τη μεγαλύτερη υπηρεσία στην ίδια τη Δικαιοσύνη. 

Μετά από 41 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο ύψιστο αυτό λειτούργημα του δικαστή που από όλες τις βαθμίδες υπηρέτησε, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, σε μία αποκλειστική συνέντευξη ποταμό που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», αποκαλύπτει το σημερινό απαξιωμένο πρόσωπο της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 

Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους, άρχοντες και αρχόμενους, και κύρια βεβαίως, στους δικαστικούς λειτουργούς, τονίζει ο κορυφαίος δικαστής, ότι αν δεν αποκατασταθεί  η Δικαιοσύνη ως άπαρτο κάστρο, λαμπρό και ασύλητο οχύρωμα και αμυντήριο της Δημοκρατίας, ούτε θα επανέλθει η διασαλευθείσα εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη, ούτε ουσιαστική και μόνιμη έξοδος από την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μονιμως εκ του Ασφαλους. Καποτε πρεπει να πληθυνουν οι φωνες κατα την ωρα της ενεργου παρουσιας.

typhoon είπε...

Κανεις δεν βάζει μόνος του το κεφάλι του στο ντορβά. Οι φωνές πρέπει να είναι πολλές και δυνατές, που θα εκδηλωθούν ταυτοχρόνως. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. Αλλιώς, η γνωστή συγκάληψη και τα συγκοινωνούντα δοχεία των εξουσιών θα συνεχίσουν να πράττουν αβίαστα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη δουλειά που ξέρουν να κάνουν χρόνια τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα λέει ο κ.ος Παπανικολάου, παρότι οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", μέσα από τις λακωνικές του απαντήσεις, αντιλαμβάνονται όλο το βάθος της διαπλοκής, του παραδικαστικού και των ονομάτων που τα απαρτίζουν.
Όλοι οι δικαστές γνωρίζουν ποιοί είναι οι "βρώμικοι" συνάδελφοί τους.
Δυστυχώς όμως, τη γνώση αυτή, στο μέτρο της προσωπικής μας εμπειρίας, την έχουμε και όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες, που πέφτουμε καθημερινά θύματα της διαπλοκής, του παραδικαστικού, ή ακόμη και των δικαστών που, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στη δικαιοσύνη, προωθούν μέσα από τα δικαστικά μέγαρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα των οικογενειών τους.
Ένα τέτοιο θύμα είμαι και εγώ, που είχα την ατυχία να εμπλακώ σε ένα δεκαετή δικαστικό αγώνα με επιχειρηματία, αδελφό υψηλόβαθμου δικαστή.
Το αποτέλεσμα ; Έχω αθωωθεί δύο φορές !!! Ομόφωνα !!! Μετά όμως από κάθε αθώωσή μου, ανευρίσκετω μονίμως, "εντελώς τυχαία", κάποιος εισαγγελέας, ακόμη και του αρείου πάγου, για να ασκήσει έφεση ή αναίρεση υπέρ του νόμου !!! Η τελαυταία δε αναίρεση, εντελώς προκλητικά, έγινε δεκτή χωρίς καμία αιτιολογία, ούτε έστω την ελάχιστη, για να κρατηθούν τουλάχιστον τα προσχήματα, ενώ εξεδόθη απόφαση του ΑΠ σε χρόνο ρεκόρ, σε 15 μόλις ημέρες !!!!!, προκειμένου οι διαπλεκόμενοι να προλάβουν τις εξελίξεις και τα δημοσιεύματα για το παραδικαστικό που, εδώ και λίγες ημέρες, έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το διαδίκτυο.
Ηθικό δίδαγμα : Μην εμπλακείτε ποτέ σε δικαστική διαμάχη με συγγενή δικαστή !!! Ιδιαίτερα όταν παίζονται οικονομικά συμφέροντα της οικογενείας τους !!!! Όσες φορές και να αθωωθείτε, θα είστε για όλη σας τη ζωή κατηγορούμενοι, μέχρι να βρεθεί μια στημένη σύνθεση για να σας καταδικάσει !!! Και την ημέρα που θα ασκήσετε εσείς αναίρεση στον ΑΠ, να είστε σίγουροι ότι θα απορριφθεί !!! Για να κλειδώσει η καταδίκη σας !!! Γιατί έτσι μόνο μπορούν να κατωχυρωθούν στα αστικά δικαστήρια οι απαιτήσεις για κάποια παράνομα κέρδη, να αποκτηθούν νόμιμοι τίτλοι για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα ή να δικαιολογηθούν οι αρπαχτές που έκαναν από το χρηματιστήριο το 1999, κάποιοι συγγενείς δικαστών (αδελφοί) που διοικούσαν κάποιες ΔΕΚΟ ή τις ασφαλιστικές θυγατρικές τους.
Αυτή είναι κ.ε Παπανικολάου η μεγαλύτερη ντροπή της Ελληνικής δικαιοσύνης. Η κατασκευή κατηγορουμένων, προκειμένου να ποινικοποιούνται απλές αστικές υποθέσεις, στις οποίες όμως παίζονται οικονομικά συμφέροντα οικογενειών δικαστών. Ιδιαίτερα δε όταν οι υποθέσεις αυτές αφορούν μεγάλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου του 1999, και οι "αδελφοί" δικαστές έχουν ήδη φροντίσει να απαλλάξουν τους "αδελφούς" κατηγορουμένους - επιχειρηματίες, με απαλλακτικά βουλεύματα !!!
Αν θέλετε τα ονόματα, στη διάθεσή σας. Είναι τα ίδια με αυτά στα οποία αναφέρεστε εμμέσως και εσείς στη συνέντευξή σας, τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά δεν μπορείτε και δεν τολμάτε να τα αποκαλύψετε στα ΜΜΕ.
Εφέτης - Εισαγγελέας ΑΠ - Αντιπρόεδρος ΑΠ. και ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου να τους καθοδηγεί με χειρουργική ακρίβεια στο μονοπάτι της διαπλοκής.
Ένα δυνατό και ισχυρό σχήμα, με ένδοξο παρελθόν και μεγάλα παραδικαστικά κατορθώματα, που δυστυχώς, προβλέπεται να έχει και λαμπρό μέλλον, λόγω της omerta'' των πολλών και εντίμων δικαστών να καταγγείλουν οι ίδιοι τους λίγους, πλην όμως διαπλεκόμενους συναδέλφους τους, για τους οποίους, όπου σταθούν και βρεθούν, δηλώνουν ότι ντρέπονται, όπως και ο ίδιος ο κ.ος Παπανικολάου.

typhoon είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
Δυστυχώς έχω δει και χειρότερα. Όσοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες δεν έχουν συγγενικές σχέσεις με εισαγγελείς, ξέρουν και δημιουργούν άλλες σχέσεις εξάρτησης. Οι σχέσεις αυτές ξεκινούν από φιλικές επαφές και καταλήγουν σε προσωπικά ή και οικονομικά ζητήματα. Το χειρότερο δε, είναι ότι μετά την πρώτη επίδειξη εύνοιας από τη δικαστική αρχή, η σχέση καταντά καθαρός εκβιασμός. Κάτι που οι δικαστές θα έπρεπε να έχουν το νου να προβλέψουν και να αποφύγουν. Αλλά, εντούτοις, υπάρχουν πολλοί που στερούνται αυτής της στοιχειώδους λογικής, τις περισσότερες φορές από την έπαρση που τους "γεμίζει" η εξουσία τους.