Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ολοήμερα νοσοκομεία στο ΕΣΥ – Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών

Ολοήμερα νοσοκομεία θα περιλαμβάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Επίσης, καταργούνται τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών γιατρών η πρακτική των οποίων θα τίθεται εξ’ ολοκλήρου κάτω από την «ομπρέλα» του συστήματος. 

Όπως δήλωσε η κα. Ξενογιαννακοπούλου, το σύνολο του προσωπικού των ολοήμερων νοσοκομείων θα μπορεί να εργάζεται τις απογευματινές ώρες με επιπλέον αμοιβή και με στόχο την βελτίωση και κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών στον τομέα της Υγείας.

Όσον αφορά στις δαπάνες αυτές θα τις επωμίζονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία με συμμετοχή των ασθενών όπως συμβαίνει στις ιδιωτικές κλινικές. Για το θέμα αυτό θα υπογραφούν ειδικές συμβάσεις ανάμεσα στο Δημόσιο και στα Νοσοκομεία.

Η υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται να δρομολογηθεί στο τέλος του έτους.

Επίσης, 1/1/2011 οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα υποχρεωθούν να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους. 
Θα μπορούν να ασκούν το λειτούργημά τους εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, ή εναλλακτικά ελλείψει χώρου εκτός νοσοκομείου σε ακίνητο που θα εξασφαλίζει το νοσοκομείο. 

Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται σύστημα ελέγχου της εφαρμογής και της τήρησης των όρων λειτουργίας των ολοήμερων νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: