Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η γενιά των 500 ευρώ θα μας βγάλει από την κρίση !!!

Χωρίς προηγούμενο είναι η ρύθμιση για την περαίωση, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», που βγάζουν γύρω στα 300 με 700 ευρώ τον μήνα, θα πληρώσουν περισσότερα για τις ανέλεγκτες πράξεις τους, από ότι οι επιχειρήσεις, που βγάζουν εκατομμύρια!

Την ώρα δηλαδή, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα πληρώνουν το 0,4% – 0,5% του ετήσιου τζίρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εργαζόμενοι, που κατά βάση είναι μισθωτοί, αλλά φαίνεται ότι παρέχουν υπηρεσίες με μπλοκάκια θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερα από ότι βγάζουν, ή στην καλύτερη το 1/6 ή το 1/ 12 του ετήσιου εισοδήματος.

Απίστευτο και όμως… ελληνικό!


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αργησες μου φαινεται να το καταλαβεις.Σκεπτομουν να κανω μια σχετικη αναρτηση αλλα περισσεψε η αηδια και στερεψαν τα Ελληνικα.
Μεγα ΔΩΡΟ!!!!!!!!!Θυμασαι φανταζομαι την εφ' απαξ εισφορα και την περιφημη αυξηση στα διανεμομενα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ.

typhoon είπε...

Τέτοια υποχώρηση, όντως, μου ήταν δύσκολο να τη φανταστώ. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ του αγρίου στριμώγματος των επιχειρήσεων, αλλά να γυρίσουν το παιχνίδι ανάποδα είναι απαράδεκτο. Όπως πάντα σ' αυτή τη χώρα λείπει το "μέτρο".
Αν μάλιστα σκεφτείς ότι η αρχαία Ελλάδα γέννησε τον όρο του "μέτρου", τότε η όλη κατάσταση σε λυπεί ακόμη περισσότερο.