Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Γαλλία λόγω των Ρομά. Για «παραπλάνηση» κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

Την πρόθεσή της να αναλάβει πειθαρχική δράση κατά της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας της παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου στην υπόθεση των αμφιλεγόμενων επαναπατρισμών βουλγάρων και ρουμάνων Ρομά.
"Φτάνει πια!", δήλωσε απευθυνόμενη στη Γαλλία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η επίτροπος Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων των Πολιτών Βίβιαν Ρέντινγκ, εκτιμώντας πως η στάση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία απέκρυψε την ύπαρξη μιας εγκυκλίου που βάζει ειδικά στόχο τους Ρομά για τις απελάσεις, "είναι ντροπή".

Η Ρέντινγκ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει την έναρξη σε βάρος του Παρισιού διαδικασίας για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ εξαιτίας της ανεπαρκούς υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής οδηγίας για την ελεύθερη κυκλοφορία των ευρωπαίων πολιτών και για "μεροληπτική εφαρμογή" του κειμένου αυτού.


"Έχω την πρόθεση να προτείνω (αυτή την πρωτοβουλία) στον πρόεδρο της Επιτροπής", διευκρίνισε η επίτροπος προσθέτοντας πως μια απόφαση αναμένεται να ληφθεί "μέσα σε προθεσμία δύο εβδομάδων". Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: