Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στο 4,82% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Αντλήθηκαν 1,17 δισ. ευρώ.


Στην άντληση 1,17 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων προχώρησε σήμερα, Τρίτη, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η έκδοση ύψους 900 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,82%, ήτοι σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 4,65% της προηγούμενης έκδοσης εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 13 Ιουλίου. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 4,084 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι μέχρι και τον Οκτώβριο το ύψος των λήξεων από τις παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων φτάνει σε 4,7 δισ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί τμηματικά, καθώς θα ακολουθήσει την επόμενη Τρίτη η έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων και νέες εκδόσεις τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας τον Οκτώβριο.


Τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, που δημοπρατήθηκαν σήμερα θα  είναι διαθέσιμα και στους ιδιώτες, με αφορολόγητες αποδόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν:


- Μέσω δημόσιας εγγραφής έως και Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.


- Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: