Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

"Σφράγισαν" τη συμφωνία για τις FREMM τα ναυπηγεία Ελευσίνας εν όψει Ενιαίου Φορέα

Σε συμφωνία συνεργασίας, η οποία αντικατέστησε το προηγούμενο - 2006 με ανανέωση το 2009 - μνημόνιο αλληλοκατανόησης (MoU) κατέληξαν ο όμιλος Ελευσίνας – Νεωρίου και τα γαλλικά ναυπηγεία της DCNS για τη ναυπήγηση των 6 φρεγατών FREMM στην Ελλάδα. Βάσει της συμφωνίας ο ελληνικός όμιλος θα είναι ο κύριος συνεργάτης της DCNS στην Ελλάδα και η βασική ναυπηγός εταιρεία.

Μετά από αυτή τη συμφωνία (ΜοΑ) η οποία «δένει» τις FREMM στον όμιλο Ελευσίνας-Νεωρίου είναι σαφές ότι ισχυροποιείται και η θέση της Ελευσίνας σε περίπτωση δημιουργίας του λεγόμενου Ενιαίου Ναυπηγικού Φορέα. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για τις 6 FREMM θα ανέλθει σε σημερινές τιμές περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθοπύν πάνω από 1000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ είναι η πρώτη φορά που το σύνολο των σκαφών μιας κύριας κλάσης θα ναυπηγηθεί στην Ελλάδα.
Πάντως δεν αναμένεται υπογραφή της σύμβασης πριν από 12-18 μήνες από σήμερα.

Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν την πληροφορία  εξέδωσαν  τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η DCNS την οποία και παραθέτουμε:
«Η γαλλική DCNS και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας/Νεώριο υπέγραψαν Συμφωνία (Agreement) για τη ναυπήγηση των 6 Φρεγατών (FREMM) του Π.Ν. Η Συμφωνία αντικαθιστά το Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) που είχε υπογραφεί το 2006».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: