Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παμπούκης: “Δε θα γίνει Λας Βέγκας το Ελληνικό”

Για την ανάπλαση στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χ. Παμπούκης, σχετικά με τα δημοσιεύματα για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. 

Η ανάπλαση στο Ελληνικό θα σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου”, δήλωσε, θεωρώντας ότι τα σενάρια που κάνουν λόγο για “ανάπτυξη τύπου Λας Βέγκας” στερούνται σοβαρότητας και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

Όλες οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι ενταγμένες στο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και απόλυτα εναρμονισμένες με τη συνολική αισθητική φυσιογνωμία του ελληνικού τοπίου”, σημείωσε ο κ. Παμπούκης. 

Τόνισε δε ότι “το εγχείρημα ανάπλασης του Ελληνικού, όπως, άλλωστε, και ανάλογα αναπτυξιακά έργα, προϋποθέτει διαφάνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλες τις δυνάμεις, ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων πλευρών, συλλογική δουλειά και πάνω από όλα κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: