Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Σύζυγος Δρούτσα κατα συζύγου Παγκάλου

 
Με άρθρο της στην εφημερίδα “Ημερησία”, η σύζυγος του υπουργού εξωτερικών επικρίνει την απόφαση του αντιπροέδρου της Κυβερνησης να επιβάλει τη σύζυγό του Χρ. Χριστοφάκη ως υποψήφια δήμαρχο Σαρωνικού.

Για έδρες που δίνονται “με... γονική παροχή” έκανε λόγο η δημοσιογράφος και σύζυγος του Δημήτρη Δρούτσα Φαίη Καραβίτη, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην Ημερησία του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, με το οποίο κατακεραυνώνει την οικογενειοκρατία.

Η κα Καραβίτη στο άρθρο της έγραψε: “Τί είναι στα αλήθεια πιο εύκολο; Να περπατήσει κανείς στο δρόμο που βρήκε ανοικτό ή να βρεί άλλον, λιγότερο ταξιδεμένο; Είναι πιο εύκολο για έναν απόγονο να αναμετρηθεί με τον γονιό του ή να απομακρυνθεί και να σωθεί από τις συγκρίσεις; Από την άλλη πλευρά, ποιος μπορεί να εμποδίσει κάποιον να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, μόνο και μόνο επειδή θεωρητικά διαθέτει κληρονομικό ή εξ αγχιστείας προβάδισμα; Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την υποψηφιότητα της συζύγου του Χριστίνας Χριστοφάκη, στο Δήμο Σαρωνικού”.
Η κα Καραβίτη συνεχίζει το άρθρο της αναφέροντας οτι ο κ. Πάγκαλος “θα σκέφτηκε, δικαίως, οτι ζούμε σε μία χώρα που την κυβερνά ένας γιός και εγγονός πρωθυπουργών, ο οποίος μόλις πήρε την σκυτάλη απο ένα ανιψιό πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας". Και προσθέτει: "Η αυτονόητη και ίσως μόνη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο απο εμάς τους ίδιους. Από όλους εμάς που επιτρέπουμε στα μέλη αυτών των οικογενειών να θεωρούν οτι κληρονομούν και μέρος του λαού μαζί με το όνομά τους. Από εμάς που με κάθε ευκαιρία ψηφίζουμε αυτό που βλέπουμε πιο συχνά, αυτό που συνηθίσαμε, αυτό που είναι πιο λαμπερό, πιο εντυπωσιακό. Εμείς είμαστε τελικά οι πρώτοι που δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε για οικογενειοκρατία και νεποτισμό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: