Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωσαν δισεκατομμύρια ζημιές στις ΔΕΚΟ για να προετοιμάσουν το έδαφος για έλλειμμα του 2009 άνω του 15%



- Η ανακοίνωση προετοιμάζει την ανακοίνωση των ευρωπαίων που ήδη γνωρίζει η κυβέρνηση

- Ο καθαρός δανεισμός των ΔΕΚΟ είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τα έσοδά τους

- Ο μέσος μισθός στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι μεγαλύτερος του Δημοσίου

- 1,7 δισ ευρώ οι ζημιές των 11 ΔΕΚΟ για το 2009

Τις πλέον ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το έτος 2009 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες ωστόσο γνωρίζουμε χρόνια και είναι μεταξύ πολλών άλλων και εκείνες που υποσκάπτουν τις όποιες προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης. Ωστόσο, ακόμα οι ζημιογόνες αυτές ΔΕΚΟ εξακολουθούν να υπάρχουν χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια εξυγίανσης.

Η ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Οικονομικών δεν έρχεται τυχαία σήμερα, καθώς στις επόμενες ημέρες αναμένεται...
να ανακοινωθεί το έλλειμμα το οποίο είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με αυτά που υπολόγιζαν ή έλεγαν στις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του NewsIt, η κυβέρνηση γνωρίζει ήδη από τους ευρωπαίους ότι το έλλειμμα θα προσγειωθεί αρκετά πιο πάνω από το 15% και η ανακοίνωση για τις ζημιές των ΔΕΚΟ έρχεται σαν μία προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος για την ανακοίνωσή του.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γνωρίζει το ύψος του ελλείμματος και το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα και στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κα Κατσέλη. Μάλιστα, η ανακοίνωση αυτή με τα προκλητικά νούμερα προετοιμάζει το έδαφος για άγριο μαχαίρι και σκληρές περικοπές στις ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: