Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

4,5 φορές τον γύρο της Γης έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου

Περίπου 4,5 φορές τον γύρο της Γης. Κάπου 27 φορές το μήκος του Νείλου. Είκοσι φορές το ύψος του Έβερεστ. Ποιος είπε ότι η καθημερινότητα ενός Πρωθυπουργού περιλαμβάνει μόνο βαρετές συσκέψεις στα βαριάς διακόσμησης επίσημα γραφεία, ή μόνο ομιλίες και αντιπαραθέσεις στη Βουλή και σε κομματικές εκδηλώσεις;
 
Καταρρίπτοντας ρεκόρ και σε πλήρη αντιδιαστολή με την «εσωστρεφή» διακυβέρνηση Καραμανλή, όπου κάθε ταξίδι του τέως πρωθυπουργού γινόταν είδηση, ο ένας χρόνος πρωθυπουργίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου σημαδεύτηκε από την εξωστρέφεια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για τις ελληνικές υποθέσεις.
 
Ταξίδια που προκαλούν αντιδράσεις: είτε ως σχόλια από την αντιπολίτευση είτε ως φήμες για διεθνή ρόλο που επιδιώκει να αναλάβει ο Πρωθυπουργός στο άμεσο μέλλον. Με 9 παρουσίες όμως στις Βρυξέλλες, στην καρδιά δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα παραπολιτικά σχόλια περί ΟΗΕ μάλλον διαψεύδονται, επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα το "Βήμα".
 
Τα ταξίδια του κ. Παπανδρέου διακρίνονται από ποικιλία: 18 ευρωπαϊκές χώρες, δύο φορές στις ΗΠΑ, ισάριθμες σε Μέση Ανατολή και Τουρκία, από μία σε Αφρική (Λιβύη), Ασία (Ινδία) και... Καραϊβική, για τις ανάγκες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Άγιος Δομίνικος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: