Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πάνω από 600 κατοικίες χτίζουν εβραίοι έποικοι στη Δυτική Όχθη, αναφέρει ισραηλινή MKO

Ο ρυθμός κατασκευής των κατοικιών είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορος από ότι πριν την επιβολή του μορατόριουμ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Εβραίοι έποικοι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή περισσότερων των 600 κατοικιών στη Δυτική Όχθη, μετά τη λήξη του μορατόριουμ στον εποικισμό πριν από τρεις εβδομάδες, ανέφερε ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο ρυθμός της κατασκευής των σπιτιών είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορος από εκείνον που υπήρχε πριν την επιβολή του «παγώματος» στον εποικισμό, αναφέρει η οργάνωση Peace Now.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 600 με 700 κατοικίες έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα ρυθμό τετραπλάσιο αυτού που ακολουθείτο πριν από το πάγωμα» της ανέγερσης νέων κατοικιών, είπε η Χάγκιτ Οφράν.

Πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί να χτιστούν άμεσα 2.000 κατοικίες, ενώ 13.000 έχουν λάβει άδειες οικοδομής.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αρνήθηκε να παρατείνει το μερικό πάγωμα στην οικοδομική δραστηριότητα στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, μετά την εκπνοή του στις 26 Σεπτεμβρίου, παρά τις παλαιστινιακές και διεθνείς εκκλήσεις.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει ο εποικισμός.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και η διεθνής κοινότητα έχει ξεκινήσει προσπάθεια διάσωσής τους.

Σχόλιο typhoon: Ο πόλεμος της μπετονιέρας είναι πιο επικίνδυνος, ακόμα και από τον πόλεμο με τις ρουκέτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: