Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Παπουτσής περί λαθρομετανάστευσης: “ΕΕ και Τουρκία να αναλάβουν τις ευθύνες τους”

Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι” υπογράμμισε την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τα κύματα των λαθρομεταναστών και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της”, τόνισε ο κ. Παπουτσής. Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μια χώρα η οποία δέχεται σήμερα τη μεγαλύτερη πίεση μεταναστευτικών ροών.

Από τα μηνύματα Παπουτσή δεν εξαιρέθηκε η Τουρκία,...
αφού ο υπουργός απαίτησε από τη γειτονική χώρα να τηρήσει στην πράξη την συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, αλλά και για την αποτροπή εισόδου στην Τουρκία ώστε να μην μεταφέρονται προς την Ελλάδα.

Όλες τις προτάσεις θα τις επεξεργαστεί η κοινή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί ανάμεσα στο αρχηγείο της Αστυνομίας και το ΓΕΕΘΑ και θα παρουσιαστούν από τους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση, τόσο στον υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και στους επιτελείς της Αστυνομίας και του Στρατού για την ένταση του φαινομένου στην περιοχή του Έβρου, την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες σε σχέση με τη θαλάσσια δίοδο, για είσοδο στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: