Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποκαλύπτει : Ο Παπανδρέου τα ήξερε όλα για το έλλειμμα πριν γίνει πρωθυπουργός !

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελευθέρου Τύπου που αποκαλύπτει ότι ο Πεερ Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε βιβλίο του που εκδόθηκε αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο υποστηρίζει ότι τον Ιανουάριο του 2009, όταν είχε συναντηθεί με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Γιώργο Παπανδρέου, διαπίστωσε ότι ο μέλλων πρωθυπουργός είχε πλήρη γνώση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα !

Όπως γράφει ο Στάινμπρουκ ο Γιώργος Παπανδρέου του ζήτησε συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα, ενώ σε μια κρίση ειλικρίνειας φέρεται να του είπε “έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να εκλεγώ”.

Η δημοσίευση του βιβλίου του Στάιμπρουκ αφήνει σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού και του οικονομικού του επιτελείου ότι όταν έλεγε το περίφημο πλέον “υπάρχουν τα λεφτά” δεν γνώριζε που βαδίζει η χώρα.

Σχόλιο typhoon: Αν πιστέψουμε τον πρώην Γερμανό υπουργό, που δύσκολα θα είχαμε λόγους να μην το κάνουμε, συμπεραίνουμε τα εξής απλά:

1. Ο Παπανδρέου ήξερε τι θα παραλάβει.
2. Η Νέα Δημοκρατία ήξερε τι παρέδιδε.
3. Ο Παπανδρέου δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να παραλάβει, αλλά στο δρόμο κάτι ή κάποιος τον έπεισε να το πράξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: