Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν τα χατήρια στους αγρότες και πάλι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό!

- 1,3 δισ. θα βγούν από τις τσέπες των ελλήνων πολιτών

- Μας τα ζητάει πίσω η ΕΕ αφού είναι πρόστιμα για την περίοδο 2004 -2007

- Παρατυπίες και ατασθαλίες διαπίστωσαν οι ευρωπαίοι ελεγκτές

- Έρευνα και για 270 εκατ. ευρω που δόθηκαν στους πυροπαθείς

Και μόνο στο άκουσμά της η είδηση προκαλεί οργή.

Οι έλληνες πολίτες καλούνται για ακόμα μια φορά να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώσουν σε βάθος τριών χρόνων 1,3 δισ. λόγω της ανικανότητας εκείνων που κυβερνούν και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.


Η Κομισιον έστειλε τους ελεγκτές της στην Αθήνα και διαπίστωσε οτι πάλι με τον γνωστό ελληνικό μπακαλίστικο και κουτοπόνηρο τρόπο πήγαμε να τους κοροϊδέψουμε.


Σε εποχές όπου οι πιέσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων...
είχαν αντίκτυπο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ο εκάστοτε υπουργός και στην προκειμένη περίπτωση ο κ.Χατζηγάκης προσπάθησε να τους έχει όλους ευχαριστημένους.

Και τους αγρότες οι οποίοι κρατούσαν κομμένη στα δυο την Ελλάδα και ΔΕΝ δικαιούνταν επιδοτήσεων και τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες οι οποίοι στέναζαν λόγω των κινητοποιήσεων.


Τώρα λοιπόν δεν θα κληθεί να πληρώσει ο κ. Χατζηγάκης τον λογαριασμό, ο οποίος έδωσε 500 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες μέσω επιδοτήσεων, ποσό που επίσης ελέγχεται από την Κομισιόν, αλλά ο κάθε ένας έλληνας πολίτης αφού το πρόστιμο των 1,3 δισ. θα πληρωθεί μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό!


Εκτός από τα 500 εκατομμύρια ευρώ, το πρόστιμο θα επιβληθεί και για παρατυπίες και παράνομες επιδοτήσεις στον καπνό, την σταφίδα και τα αιγοπρόβατα.


Επίσης, από κόσκινο περνάνε και οι επιδοτήσεις των 270 εκατομμυρίων ευρώ στους πυροπαθείς το 2007.


Και μπορεί ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέπεμψε πολλές από αυτές τις υποθέσεις στην δικαιοσύνη, αλλά το δεδομένο είναι οτι το ζεστό χρήμα για τα πρόστιμα θα βγει και αυτό από τις τσέπες των ελλήνων πολιτών.


Ο κ. Σκανδαλίδης αποκάλυψε µε τη σειρά του ένα νέο σκάνδαλο: αφορά την περίπτωση της καταβολής πριµ στους αγρότες, για την οποία αποδείχθηκε από έρευνα που έγινε ότι το 67% ενός συγκεκριµένου χρηµατικού ποσού πήγε σε δικαιούχους που κατά κύριο επάγγελµα
δεν ήταν αγρότες!

Το γελοίο του πράγματος είναι επίσης, οτι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα και τους πολίτες της τα δυο μεγάλα κόμματα επιμένουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως άσπιλους και αμόλυντους και να ανταλλάσουν κατηγορίες οι οποίες αν μεταφράζονταν σε ευρώ μπορεί να πλήρωναν την πρώτη δόση του προστίμου των 343 εκατομμυρίων ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: