Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κίνα: Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα. Έντεκα συμφωνίες μαμούθ Αθήνας-Πεκίνου.

Την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε αγορές νέων ελληνικών ομολόγων στο μέλλον εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ουέν Τζιαμπάο κατά τη διάρκεια δηλώσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του διαθέτει ήδη ελληνικά ομόλογα, ενώ τόνισε ότι η Κίνα του θα αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας υπογράφηκαν συνολικά έντεκα συμφωνίες συνεργασίας, δύο διακρατικές και εννέα επιχειρηματικές.

Η Κίνα σκοπεύει να ιδρύσει επίσης ένα επιχειρηματικό ταμείο της τάξεως των 5 δισ. δολαρίων προσφέροντας στους Έλληνες εφοπλιστές χρηματοοικονομική στήριξη για την αγορά πλοίων.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, μετά την Ελλάδα θα επισκεφτεί την Ιταλία, το Βέλγιο και την Τουρκία.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της Κίνας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, στις 9:45 το πρωί, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος και στις 10:30 θα μιλήσει στην αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα «Ανάγκη να πείσουμε, κοινές (ενωμένες) προσπάθειες για να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες». 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η Κίνα σκοπεύει να ιδρύσει επίσης ένα επιχειρηματικό ταμείο της τάξεως των 5 δισ. δολαρίων προσφέροντας στους Έλληνες εφοπλιστές χρηματοοικονομική στήριξη για την αγορά πλοίων.
@@@@@@@@@@@@@@@
Εγω να δεις χαρα!!!!!!!!!!!
Ξεχασες να συμπληρωσεις πως τα ΟΜΟΛΟΓΑ θα τα αγορασει μετα την ΝΕΚΡΟΨΙΑ.........ετσι δηλωσαν.......
ASXETO.........
Μηπως ακουσες αν απαγορευεται το καπνισμα στις βεραντες!!!!!Πες μου πως δεν ειν' αληθεια!!!!!

typhoon είπε...

Τώρα που αγοράζουν όλοι θα αγοράσουν κι αυτοί. Τον Απρίλιο που τα είχαμε ανάγκη, ούτε ήξεραν, ούτε άκουσαν.

Τώρα, για το κάπνισμα, δεν απαγορεύεται στους ανοιχτούς χώρους, αλλά ούτε και στους κλειστούς εφόσον είναι ιδιωτικοί. Οπότε και σε δημόσια βεράντα μπορείς να καπνίζεις νόμιμα.