Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Βενιζέλος: Φταίει το σύστημα για το ύψος των εξοπλισμών

- το είδα στο fonaklas.blogspot.com
Στο σύστημα που οικοδομήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και όχι σε δόλο αποδίδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες. «Αν σήμερα το ξαναφτιάχναμε, θα κάναμε άλλες επιλογές», σημείωσε κατά τη διάρκεια απολογιστικής συνέντευξης τύπου για τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές.

Πρόκειται για μία εκτίμηση με την οποία ο υπουργός διαφοροποίησε τη θέση του από εκείνη του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη, περί "κατασκευασμένων αναγκών" στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Δεν απέρριψε όμως την εκτίμηση Μπεγλίτη, ότι κάποιοι έκαναν πολιτικές καριέρες και ενδεχομένως και περιουσίες εξαιτίας των ...
εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος ανέφερε, πάντως, ότι έκανε "δωρεά" ύψους ενός δισ. ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας στην αναθεώρηση του εξοπλιστικού προγράμματος. Σημειώνεται, όμως, ότι ουσιαστικά πρόκειται για μετακύλιση πληρωμών στο μέλλον και όχι για την οριστική εξοικονόμηση του παραπάνω ποσού.

Μιλώντας για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός χαρακτήρισε ψευδοδίλημμα την ψήφο με βάση τον άξονα "μνημονιακών" και "αντιμνημονιακών" υποψηφίων. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τις θυσίες που κάνουν οι πολίτες και σημείωσε ότι τις δέχονται με την προοπτική ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει. Όπως τόνισε, περιμένουν από την κυβέρνηση να τους δείξει ένα φως στην άκρη του τούνελ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: