Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Παπακωνσταντίνου ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων

Γκρίνια εκφράστηκε σήμερα προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. 

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν εδώ και τώρα ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως υποσχέθηκε ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ ενώ κάποιοι εξ’ αυτών έκρουσαν και τον κώδωνα κινδύνουν ενόψει περιφερειακών εκλογών.

Χαρακτηριστική η άποψη που εξέθεσε ο κ. Κουρουπλής υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με το δίλημμα “Μνημόνιο ή όχι”.

Σχόλιο typhoon: Το μανιχαϊστικό* δίλλημμα "μνημόνιο ή όχι" φαίνεται να έχει επηρεάσει περισσότερο τους ψηφοφόρους της αριστεράς και αρκετούς από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ. Άρα, οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών αναμένεται να βγάλουν ασυνήθιστα "πράγματα και θαύματα"... για όλους...

*Η θρησκευτική προσήλωση στο δυϊσμό της οντολογίας (φως-σκότος, καλό-κακό, ύλη-πνεύμα) αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του μανιχαϊσμού.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Τοσα χρονια αυτο διδαξαν.
Τοσα χρονια σκοτος στην παιδεια.
Τοσα χρονια ποτε δεν εξηγησαν προγραμματα.
Δεν ειμαι σιγουρη ,πως θα εχουμε μεγαλες εκπληξεις, δυστυχως.......καθως και οι δηθεν ανεξαρτητοι ειναι 'κλονοι'
Ισως σε μικρες περιοχες.....

typhoon είπε...

Έτσι κι αλλιώς δεν θα το έλεγα καν εκπλήξεις.
Εννοώ αυτό που γράφτηκε: ασυνήθιστα "πράγματα και θαύματα". Αυτά θα προκύψουν, πάλι όπως γράφτηκε, από την κάλπη της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών (και μόνο) εκλογών.
Αυτή η κάλπη θα βγάλει ελάχιστους περιφερειάρχες - μπορεί και κανέναν - αλλά θα δώσει δημοσκοπικά συμπεράσματα που θα συζητηθούν πολύ!

enescu666 είπε...

Υπαρχει εναλλακτική λύση.Αφηστε αυτα τα φασιστικά περί μονόδρομου.
1. Μειωση στρατιωτικών εξοπλισμών
2.Αναδιαπραγματευση του χρεους με πρωτοβουλια του δανειζομενου με διαγραφη ενος μερους του.
3. Απευθειας δανειοδοτηση με 1% απο την ΕΚΤ ή ευρωομολογο
4. Αναδιανομη πλουτου,δραστική φορολογηση εχοντων και μεγαλου κεφαλαιου και Εκκλησίας
5 Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,αναπτυξιακή επενδυτική πολιτικη με στηριξη της απασχολησης
6 Εθνικοποιηση των τραπεζων και εσωτερικός δανεισμός
Αυτός ο δρομος του μνημονιου δεν ειναι δρομος ειναι καταστροφη!

typhoon είπε...

@enescu666
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο τελικό συμπέρασμα, αλλά θα διαφωνήσω επί της εισαγωγής. Το σχόλιο που διάβασες λέει ακριβώς το αντίθετο από τα περί μονόδρομου. Το μνημόνιο είναι μία λέξη που περιγράφει τους όρους δανεισμού και όχι τον ίδιο τον δανεισμό. Άρα, το ζήτημα δεν είναι ένα απλό άσπρο-μαύρο. Θα ήταν αν η γενικότερη κουβέντα είχε οριοθετηθεί πάνω στο ναι ή όχι επί του συγκεκριμένου μνημονίου. Αντί αυτού, όμως, βλέπουμε μία χαοτική αντιπαράθεση με διαφοροποιήσεις που φτάνουν μέχρι και σε αντιδιαμετρικά άκρα. Έτσι δεν γίνεται συζήτηση, αλλά και κανένας σώφρων δεν είναι σε θέση να απαντήσει με ένα απλό ναι ή όχι.
Οι προτάσεις σου είναι ενδιαφέρουσες στο βαθμό που θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία νέα ολοκληρωμένη και πολιτικο-οικονομικά μελετημένη πρόταση, που θα προσκομιζόταν στην ελληνική κυβέρνηση με κάποιες χιλιάδες διαδικτυακές υπογραφές κάτω από αυτήν. Δηλαδή με μία αναφαίρετη Δημοκρατική δυνατότητα που όλοι μας θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε!
Εμείς, τουλάχιστον τέτοια πρόταση δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε δει. Κάθε επιμέρους πρόταση έχει μερικά σωστά και αρκετά λάθος.