Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

"Πτωχεύουμε", συζητώντας για εξοπλισμούς 6 δις ευρώ !!!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ή εμείς κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά,ή κάτι μας έχει διαφύγει ή αυτός ο «
κόκκινος Ντάνι», που τώρα έγινε «πράσινος Κον Μπεντίτ» έχει δίκιο σ΄ αυτά που λέει κάθε τόσο: «Βάζουμε τους Έλληνες να αγοράζουν τα όπλα μας και μετά τους μαλώνουμε για τα χρέη τους», έχει κατ΄ επανάληψη πει.

Που κολλάνε όλα αυτά; Διαβάζουμε σε ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:


«Την 18 Νοεμβρίου 2010 διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της ΓΔΑΕΕ προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις για τη ναυπήγηση έξι φρεγατών πολλαπλών αποστολών μέσω διακρατικής συμφωνίας με τη Γαλλική κυβέρνηση, μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων και της Γαλλικής Αντιπροσωπείας».!!!


Για να σας «
μεταφράσουμε» την ανακοίνωση: τη 18η Νοεμβρίου ημέρα που όλη η ελληνική κοινή γνώμη «βομβαρδιζόταν» από ειδήσεις και πληροφορίες για νέα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα,για εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για ποσοστά ανεργίας που θα ξεπεράσουν το 15%,την ημέρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες σχεδόν κατεστραμμένοι οικονομικά στέκονταν στα γκισέ της εφορίας για πληρώσουν άλλη μία περαίωση, κάποιοι από αυτό το κράτος συζητούσαν στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών για εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 6 δις!!!

Πολλοί θα βγουν να πουν:
...

• «Το κράτος έχει συνέχεια. Αφού την είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή ,πρέπει να σεβαστούμε τη συμφωνία». Λάθος. Το κράτος βρίσκεται στα όρια της απόλυτης διάλυσης και η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο οικονομικής. Όσο για το σεβασμό των συμφωνιών; Ας μαθουν όσοι μας κυβερνούν να σέβονται όσα λένε προεκλογικά και οι «διακρατικές συμφωνίες» μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους.

• «
Το ΠΝ λέει ότι χρειαζόμαστε φρεγάτες». Τότε γιατί είναι έτοιμο να πουλήσει κάποιες απ΄ αυτές που ήδη διαθέτει και ετοιμάζεται να εκσυγχρονίσει τέσσερις; Το τι χρειάζονται πραγματικά οι ΕΔ, πρέπει επιτέλους να εξεταστεί με σοβαρότητα, συνέπεια και συνέχεια. Ας αποφασίσουμε από ποιον κινδυνεύουμε και πως θα εκφραστεί η απειλή και να είστε βέβαιοι ότι το τι πρέπει να αγοράσουμε θα προκύψει μόνο του.

• «
Μια συζήτηση κάνουμε. Δεν κοστίζει τίποτα». Λάθος. Κοστίζει 6 δις. Το αν θα τα πληρώσουμε εμείς ή τα παιδιά μας είναι αδιάφορο. Ακριβώς επειδή και οι αλόγιστες αγορές εξοπλισμών –όχι μόνο αυτές μην πέφτετε στη παγίδα- μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση,πρέπει κάθε ευρώ που θα δαπανάται από δω και πέρα να δικαιολογείται απολύτως. Οι συζητήσεις για τις φρεγάτες προχωρούν και έχουν φθάσει μέχρι και σε τι είδους όπλα θα έχουν τα πλοία!

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση μέσα σ΄ αυτό το κλίμα «
εθνικής κατάθλιψης», αφήνει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις; Όταν μάλιστα ήδη μέσα στη καρδιά της κρίσης συμφώνησε να πάρουν οι Γερμανοί –αυτοί οι ίδιοι που μας απειλούν με «κόκκινη κάρτα» από το ευρώ- 1,5 δις ευρώ για να μας φτιάξουν άλλα δύο υποβρύχια, τα οποία τώρα θέλουμε να πουλήσουμε. Η μόνη λογική εξήγηση είναι αυτή που κατά καιρούς φωνάζει από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου ο πρώην «κόκκινος» και νυν «πράσινος» Γάλλος Ν.Κ.Μπεντίτ. Μας υποθηκεύουν. Ποιος τον ακούει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: