Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αυγενάκης: “Η ΔΗ.ΣΥ. έχει ενδιαφέρουσες κεντρογενείς προτάσεις”

Σαφείς αποστάσεις από τα σχόλια της Ρηγίλλης για το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη κρατά ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένας νέος πολιτικός φορέας με ενδιαφέρουσες κεντρογενείς πολιτικές προτάσεις». “Παρότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα, ένα δρόμο που κρύβει και πολλές παγίδες, είναι βέβαιη ή σχεδόν βέβαιη η είσοδός της στο Κοινοβούλιο”, πρόσθεσε και συνέστησε στην κ. Μπακογιάννη να προσέξει κυρίως την ποιότητα των στελεχών που θα συγκεντρώσει.

Πρέπει και επιβάλλεται να αποφύγει την τυποποίηση και να απαλλαγεί την ίδια στιγμή από όλους αυτούς τους πικραμένους εντός ή εκτός εισαγωγικών των άλλων κομμάτων, οι οποίοι θα θελήσουν να βρουν μια κομματική στέγη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ εκτίμησε πως το νέο κόμμα δεν φέρνει μεν κάτι το συγκλονιστικό σε επίπεδο ιδεών, αλλά φέρνει κάτι το ρεαλιστικό που πιθανότατα...
να πρέπει- και πρέπει- να απασχολήσει την ηγεσία του κόμματός μου, τη ΝΔ.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Λ. Αυγενάκης κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ “να αναθεωρήσει κάποιες θέσεις και απόψεις, κάποιες πολιτικές αποφάσεις που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει και να ενεργοποιήσει τα όργανα του κόμματος τα οποία σε πολλές περιπτώσεις και σε σημαντικότατες αποφάσεις και στιγμές δεν λειτούργησαν”. 
Ταυτόχρονα, ο βουλευτής κράτησε διακριτές αποστάσεις από την επίσημη αντίδραση της Ρηγίλλης ότι η ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αποσκοπεί μόνο στο να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς . “Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό έγινε αυτή η ανακοίνωση και δεν θα ήθελα να τη χαρακτηρίσω ούτε να τη σχολιάσω”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: