Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Το μόνο που διαπραγματευθήκαμε με την τρόικα ήταν η ΜΗ αύξηση του ΦΠΑ

- Η κυβέρνηση δεν είχε τιποτα να αντιτάξει στους όρους της τρόϊκας 
- Κάνει μόνο επικοινωνιακή διαχείριση των όσων έρχονται
- Νέα συνάντηση αυτή την ώρα Παπακωνσταντίνου - τρόικας
- Μόνη κόκκινη γραμμή οι απολύσεις στο Δημόσιο

Μια ημέρα πριν ακούσουμε από το στόμα των ίδιων των ελεγκτών της τρόικας τι μας περιμένει, το τοπίο παραμένει θολό.
Τόσο σε επίπεδο προθέσεων της κυβέρνησης όσο και σε διαπραγματευτικό επίπεδο.
Από τη μια η εμφανής απραξία των κυβερνώντων προβληματίζει για το τι μας περιμένει προκειμένου να εκταμιευθεί η 4η δόση της βοήθειας.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που διαπραγματεύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση ήταν να μην αυξηθεί όπως ζητούσαν οι ελεγκτές ο ΦΠΑ στο 23%. Εκεί εμείς αντιπροτείναμε οτι θα βρούμε το 1 δισ. από...
την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11 στο 13% και από την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Άρα και αυτή την ώρα, που ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντάται για ακόμα μια φορά με τους ελεγκτές της τρόικας δεν γίνονται διαπραγματεύσεις επι της ουσίας αφού δεν υπάρχει και τίποτα που η ελληνική κυβέρνηση ν' αμφισβητεί.

Ο Γ. Παπανδρέου έχει λάβει την διαβεβαίωση οτι η γ' δόση είναι εξασφαλισμένη αλλά είναι πλέον κοινό μυστικό οτι για να δοθεί η δ' δόση θα χυθεί αίμα.

Η μόνη κόκκινη γραμμή που διατείνεται η κυβέρνηση οτι έχει χαράξει είναι οτι δεν θα δεχθεί απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Για τα καυτά θέματα των μετατάξεων αλλά και των κλαδικών συμβάσεων η κυβέρνηση επιμένει να τηρεί σιγή ιχθύος γιατί πολύ απλά έχει δώσει την συγκατάθεσή της.

Είναι λοιπόν όλο αυτό που ζούμε ειδικά τις τελευταίες ώρες ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται γενικώς και αορίστως και την “κακή” τρόικα να ζητάει αίμα και νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: