Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Συγκαλεί ο Παπανδρέου το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ???

Κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στο Μαξίμου, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2011. 

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Απορία προκαλεί η απουσία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, καθώς και του Γιάννη Ραγκούση

Όμως, η είδηση που θα βγει από την αυριανή σύσκεψη είναι άλλη: πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθεί επί τάπητος και η πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ενόψει των νέων σκληρών μέτρων που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση από Δευτέρα. 
Η εισήγηση που θα πέσει στο τραπέζι είναι να ανακοινώσει μία τέτοια πρωτοβουλία ο Γιώργος Παπανδρέου την προσεχή εβδομάδα, με το που γυρίσει από το Παρίσι.
 
Το τοπίο ξαφνικά, γίνεται πολύ συναινετικό και ολοένα και περισσότεροι εικάζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται πια σοβαρά ότι το πολιτικό βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής του Μνημονίου δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του… Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Το θέμα είναι αν θα βρει πρόθυμους να τον συνδράμο
υν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: