Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Σόιμπλε απαντά στον Παπανδρέου: “Η αλληλεγγύη της Γερμανίας είναι περίσσια, αλλά όχι μονόδρομος”…


Σήκωσε το γάντι του Γιώργου Παπανδρέου, που κατηγόρησε χθες τη Γερμανία ότι οδηγεί χώρες στη χρεοκοπία, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι όταν άκουσε τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σκέφθηκε ότι η Ελλάδα έχει λάβει περίσσια αλληλεγγύη από την Ευρώπη και από τη Γερμανία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου άσκησε από το Παρίσι εντονη κριτική στη στάση που τηρεί η Γερμανία αναφορικά με το χρέος στην Ευρωζώνη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η ανυποχώρητη στάση του θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας χώρες της ευρωζώνης. «Αυτό θα δημιουργήσει ανοδικό σπιράλ επιτοκίων για χώρες που φαίνονται να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», εκτίμησε, τονίζοντας ότι αν η Γερμανία επιμένει σε αυτή τη λογική, οι συνέπειες θα μπορούσαν να «τσακίσουν» κάποιες χώρες, ωθώντας τις οικονομίες τους στη χρεοκοπία.

Σχόλιο typhoon: O Schäuble, με άλλα λόγια, καταργεί τον Παπανδρέου από Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τον περιορίζει σε πρωθυπουργό μιας χρεωκοπημένης χώρας, που αν δεν την είχε βοηθήσει η Γερμανία θα ήταν στα αζήτητα. Η αλαζονεία της δύναμης και της εξουσίας σε όλο το μεγαλείο της!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: