Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Γιατί αναβλήθηκε η συνέντευξη τύπου της τρόικας

Όργιο φημών και σεναρίων πυροδότησε η αναβολή για την Τρίτη της αυριανής συνέντευξης τύπου της τρόικας. «Τεχνικά ζητήματα» επικαλούνται από την κυβέρνηση.

Την Τρίτη και όχι αύριο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί θα γίνει τελικά η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της τρόικας καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες σε μία σειρά κομβικών αλλαγών που έχουν ζητήσει, ενώ "αγκάθια" αποτελούν τα θέματα των μετατάξεων και των εργασιακών σχέσεων.


Γκρίνιες για την Κατσέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή παρουσιάστηκε λόγω της διαφωνίας με τη Λούκα Κατσέλη για τα εργασιακά ζητήματα και ειδικότερα το ζήτημα της προσφυγής στην διαιτησία για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων.


Μάλιστα, με άρθρο της στο «Βήμα της Κυριακής» η κ. Κατσέλη στρέφεται κατά της συνταγής που προτείνει η τρόικα στις εργασιακές σχέσεις υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές έχουν κάνει λάθος εκτίμηση των πραγμάτων (
Το φάρμακο της τρόικας... σκοτώνει).

«Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα...
να κάνει σωστή διάγνωση. Όπως έχει αποδειχτεί συχνά , η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία», τονίζει μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας. 

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι υπάρχει ενόχληση του Γ. Παπανδρέου και μάλιστα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εργασίας, από την οποία και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ σε έκτακτη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών - στην οποία συμμετείχε και ο Λ. Παπαδήμος- ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: