Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Μνημόνιο ανά υπουργό ζητεί τώρα η τρόικα: «Υπογράψτε και εσείς το μνημόνιο»

«Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» βρίσκονται οι υπουργοί που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα βάρη του προϋπολογισμού του 2011. Η αναθεώρηση του ελλείμματος και η άκαμπτη στάση των Ευρωπαίων φόρτωσαν στις πλάτες τους επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να βρουν από μια οικονομία σε ύφεση και από νοικοκυριά σε απόγνωση. 

Αυτό δεν είναι το χειρότερο. Η τρόικα πλέον δεν αρκείται στον λόγο των υπουργών, ζητεί και εγγυήσεις ότι οι δεσμεύσεις του μνημονίου θα υλοποιηθούν και μάλιστα εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι «φωτιά και τσεκούρι» ομολογεί υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι εκπρόσωποι του κλιμακίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ αφού επέμειναν να μάθουν με ποιους τρόπους θα αυξηθούν τα έσοδα και θα περικοπούν οι δαπάνες, πρότειναν να υπογραφούν τα δύσκολα τμήματα του μνημονίου από τους αρμόδιους υπουργούς! 

Το θέμα, προς το παρόν, παρέμεινε σε εκκρεμότητα, στελέχη του οικονομικού επιτελείου ωστόσο πιστεύουν ότι θα τεθεί ξανά τον Ιανουάριο οπότε η τρόικα θα επιστρέψει για νέο έλεγχο.
ΠΗΓΗ (και η αναλυτική συνέχεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: