Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Για αδιαλλαξία κατηγόρησε και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, ΠΝΟ και εφοπλιστές, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, μετά την απόφαση της ΠΝΟ για νέα 48ωρη απεργία μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο υπουργός κατηγόρησε και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, ΠΝΟ και εφοπλιστές, για αδιαλλαξία και επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, μετά το ναυάγιο των συζητήσεων μαζί τους.

Δικαιολόγησε δε, την απόφαση για «πολιτική κινητοποίηση», λέγοντας πως ...
συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος και ότι υπάρχει «επείγουσα κοινωνική ανάγκη».

Για ανακολουθία λόγων και έργων μιλά η ΝΔ και κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση του τομέα εμπορικής ναυτιλίας. Για επαίσχυντη αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης και πράξη αφοσίωσης στα συμφέροντα των εφοπλιστών, μιλά η Αριστερά.

Στα μαχαίρια πάντως φαίνεται ότι παραμένουν ΠΝΟ και εφοπλιστές και από τις ανακοινώσεις τους.

Η ΠΝΟ εξηγεί ότι απέρριψε την πρόταση του υπουργού για τριήμερη αναστολή της απεργίας ώστε να δοθεί χρόνος για συζήτηση, γιατί -όπως λέει- με εξαίρεση τις τρεις Ενώσεις Εφοπλιστών που έχουν ήδη υπογράψει, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση από την πλευρά των εφοπλιστικών ενώσεων, για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή των σχετικών ΣΣΕ για το 2010.

Από την πλευρά της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών εκφράζει τη θλίψη της που για μία ακόμη φορά «η ΠΝΟ με τη γνωστή της αδιαλλαξία εξήγγειλε την νέα 48ωρη απεργία με αποτέλεσμα να εξωθεί ήδη οξυμένες καταστάσεις στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των ταξιδιωτών, των νησιωτών, των παραγωγών και των επιχειρηματιών των νησιών μας, που βλέπουν να χάνονται περιουσίες στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ελληνική οικονομία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: