Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Βόμβα προς Σαρκοζύ με αποστολέα τον Πάγκαλο !!!

Στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επρόκειτο να σταλεί το ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που εξουδετέρωσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην επιχείρηση στο Παγκράτι.

Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

Αποστολέας του δέματος προς τον Νικολά Σαρκοζί εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, και προς την πρεσβεία του Βελγίου η οργάνωση Action Aid.


Η είδηση κυριαρχεί στις δικτυακές εκδόσεις των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία και την Ευρώπη, ενώ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο νεαροί ηλικίας 22 και 24 χρονών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα δέμα με δύο (2) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες.


Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες...
έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η σύλληψή τους, έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης ύστερα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, το πρωί της Δευτέρας στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι.


Η υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ.


Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα.


Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίστηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.


Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.


Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.


Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.


Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: