Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διαγραφή βουλευτή Ηλείας, Γιώργου Κοντογιάννη. Οι τριγμοί στην Ν.Δ. συνεχίζονται.

Χιονοστιβάδα εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία και ενώ η χώρα βαδίζει προς τις πιο κρίσιμες 100 ημέρες της νεότερης ιστορίας της.
 
Η χθεσινή διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, εξαιτίας της πολιτικής σύγκλισής του με την Ντόρα Μπακογιάννη, φαίνεται ότι άνοιξε τον δρόμο στην έξοδο για ακόμη έναν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον Γιώργο Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργό Εργασίας επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.
 
Ο κ. Κοντογιάννης επιλέγει τον δρόμο της εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή, δεν έλαβε θέση υπέρ του κόμματός του, ρίχνοντας το γάντι στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στη διαγραφή του, αφού ως γνωστόν σήμερα όποιος δεν συντάσσεται αποτάσσεται!

Ήδη ο κ. Κοντογιάννης,...
με προσωπική του δήλωση, έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, περνώντας στο στρατόπεδο των ανεξάρτητων βουλευτών, που ολοένα και ενδυναμώνεται καθώς από την μια οι διαγραφές και από την άλλη οι διαφωνούντες, σε λίγο και έτσι όπως πάνε τα πράγματα ... θα έχουμε κόμμα ανεξάρτητων βουλευτών!!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορούσε στην κατάργηση και συγχώνευση περιουσιών του δημοσίου τομέα.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης Κοντογιάννη για τη Νέα Δημοκρατία είναι μακρύ. Ο βουλευτής θεωρείται από τα στελέχη εκείνα που είναι πολύ κοντινά στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατ' αρχάς, την περίοδο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος είχε και εκείνος ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Ντορικού στρατοπέδου.

Αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές, σε μια κίνηση ίσως και δείγμα της θέλησής του να βρεθεί εκτός της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κοντογιάννης, με δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ηλείας, διαφοροποιήθηκε από τη θέση του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να θριαμβολογεί.

Οι εξελίξεις είναι προφανές ότι τρέχουν στη Νέα Δημοκρατία, καθώς η ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά έχει λάβει το μήνυμα, ότι έπονται και άλλες «πολιτικές διαρροές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: