Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το «ηλεκτρονικό μάτι» του Θ. Πάγκαλου

Έχει μηδενικό κόστος. Αποτρέπει τα κοινοτικά πρόστιμα και δίνει την ευκαιρία στον κ. Πάγκαλο να παρακολουθεί ένα σημαντικό κομμάτι του κυβερνητικού έργου.

Το σύστημα παρακολούθησης της πορείας ενσωμάτωσης των κοινοτικών οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο σχεδιάστηκε από τον κ. Πάγκαλο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τη Νομική Διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα από εντολή του κ. Παπανδρέου.


Κάθε μήνα θα καταγράφεται ο αριθμός των μη ενσωματωμένων οδηγιών και των ανά υπουργείου παρεμβάσεων του δικαίου της Ε.Ε. και ήδη έχει αντιμετωπιστεί θετικά από την Κομισιόν.


Το σύστημα αναπτύχθηκε με μηδενικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ...
καθώς χρησιμοποιήθηκαν η τεχνογνωσία και οι υποδομές του Γραφείου του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και της Νομικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ρυθμός ενσωμάτωσης έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες, αφού το ποσοστό μη ενσωμάτωσης των Οδηγιών από την Ελλάδα έπεσε από το 2,4% στο 1% κάτι που όπως τονίζεται από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης μεταφράζεται σε όφελος εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα από την αποφυγή προστίμων.


Η σχετική μηνιαία αναφορά θα δημοσιοποιείται στη διεύθυνση
www.antiproedros.gov.gr, τηρώντας τις αρχές διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: