Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Τι λέει ο Κ. Καραμανλής για τις εξελίξεις

 
Προβληματισμένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του τις τελευταίες μέρες με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.
Παρά τις παροτρύνσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για το διάστημα της διακυβέρνησής του, ώστε να αφαιρεθεί το σχετικό «βάρος» από τους ώμους του διαδόχου του, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί πως μόνο ο ίδιος  θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της τοποθέτησής του. Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει: «θα μιλήσω οπωσδήποτε εφ’ όλης της ύλης όμως και όχι μόνο για την οικονομία». 

Ο χρόνος άλλωστε φαίνεται να δουλεύει υπέρ του, καθώς η αυτοκριτική του κ. Παπακωνσταντίνου ότι άργησε να πάρει μέτρα, οι συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος για το διάστημα της νέας διακυβέρνησης και η υστέρηση στα δημόσια έσοδα,  καταρρίπτουν την θεωρία για «όλα  φταίει η ΝΔ» και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι περίπλοκο. 

Για την κατάσταση της οικονομίας επίσης, όπως είναι αναμενόμενο, δεν είναι αισιόδοξος, ενώ δεν αποκλείει...
προσφυγή στις κάλπες, παρότι δικαιώθηκε για την εκτίμησή του περί «μπλόφας» του Γ. Παπανδρέου με το «δίλημμα». Πραγματικά «οικουμενική κυβέρνηση» όμως (με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων ή της ΝΔ έστω), δεν θεωρεί πιθανό να σχηματιστεί.

Όσον αφορά την - υπό τον Αντώνη Σαμαρά -  αξιωματική αντιπολίτευση,  πιστεύει ότι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς θα  ανακάμπτει συνεχώς στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και ότι θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική διακυβέρνησης η πρόταση της ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως θεωρεί  ότι δεν θα είναι ασήμαντη η δύναμη του νέου κόμματος της  Ντόρας Μπακογιάννη, για την οποία προβλέπει ότι θα εισέλθει στη Βουλή όταν γίνουν  εκλογές.

Αυτό που κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ. Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρών στην πολιτική ζωή, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να «ιδιωτεύσει»
ΠΗΓΗ 


update 13/11: Διαψεύδεται από το περιβάλλον του Καραμανλή το ρεπορτάζ του star.gr σχετικά με αυτά που (υποτίθεται ότι) είπε ο πρώην πρωθυπουργός.  

Παυλόπουλος και Αντώναρος χθες και σήμερα έκαναν ολόκληρο γύρο τηλεφωνημάτων -για λογαριασμό του π. πρωθυπουργού- σε πολιτικούς συντάκτες για να μεταφέρουν την οργή του Καραμανλή.

Το θέμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Star, έγινε αναπαραγωγή μόνο από δυο ΜΜΕ. Το Alter χθες και την Real News σήμερα. Η σύνδεση θα μπορούσε να αφορά το Ν. Χατζηνικολάου. Ο ίδιος όμως δεν πήρε τίποτε πάνω του. Το χρέωσε στo star.gr και το μυαλό όλων πήγε στον Ρουσόπουλο. Άσχετα αν δεν τον... δίνει ο Νίκος (Χατζηνικολάου)...
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

taspa είπε...

Επειτα ειναι να μη προστατευει και ν' αγαπα το παιδι του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ;;;