Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Στον Τρισέ το Βραβείο Καρλομάγνος για το 2011

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ είναι ο νικητής του Βραβείου Καρλομάγνου για το 2011 για την εργασία του με στόχο τη σταθερότητα του ευρώ, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα του διεθνούς βραβείου. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Εξ-λα-Σαπέλ στα δυτικά της Γερμανίας.
 
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Τρισέ για τη σημαντική του συμβολή «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στη συνοχή της νομισματικής ένωσης, στη σταθερότητα του ευρώ και στη διατήρηση της ανταγωνιστηκότητας στην Ευρώπη», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα. Το διεθνές βραβείο Καρλομάγνος απονέμεται από το 1950 σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην πρόοδο της ευρωπαϊκής ιδέας. Ανάμεσα στους νικητές του βραβείου είναι η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ (2008), ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον (2000), ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (2006), ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Σχόλιο typhoon: Να προσθέσω ότι ο μόνος Έλληνας που τιμήθηκε με το βραβείο Καρλομάγνος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1978 και να σας δείξω το τελευταίο εξώφυλλο του Economist με τις αμφιβολίες που γεννά σε όλους μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: