Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Παπούλιας: «Κάποιοι έχουν καβούρια στις τσέπες»


«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

«Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν 'καβούρια' μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο», για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. «Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς», σημείωσε.

Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος ειδικά στον...
ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε: «Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο κ.Παναγόπουλος, αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε την κατάσταση με ακρίβεια, παρουσίασε «τον καμβά», όπως είπε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Αλλά θεωρούμε ότι ελήφθησαν και λαμβάνονται ακόμη μέτρα τα οποία είναι κοινωνικά άδικα και η κατανομή των βαρών γίνεται άνισα. Και οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά φτιάχνουν και θεωρίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης».

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Λυπαμαι ειλικρινα για την συγκεκριμενη κινηση του Παπουλια.

typhoon είπε...

Δηλαδή του χρεώνεις προσεταιρισμό στη λογική Μέρκελ-Σόιμπλε περί κουρέματος ιδιωτών, ή απλά λαϊκισμό?
Όσον αφορά στο πρώτο, όμως, πρέπει κάποτε να διαχωριστεί πλήρως η επιχείρηση και τα φυσικά πρόσωπα. Είναι διαφορετικές φορολογικές οντότητες, με εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και ρόλους. Τα φυσικά πρόσωπα των ανώτερων εισοδημάτων είναι αυτά που οφείλουν στα κράτη τους, αλλά εντούτοις είναι απρόθυμα τόσο να φορολογηθούν, όσο και να επενδύσουν. Αυτό το τελευταίο είναι καθοριστικό στη διαμόρφωση της οικονομικής κρίσης των ημερών μας.

Unknown είπε...

Οχι του χρεωνω πως στην ηλικια που βρισκεται δεν μπορεσε να απογαλακτισθει απο το κομματικο παρελθον του ως Προεδρος Δημοκρατιας.
Το να σχολιαζει και πολλακις να καυτηριαζει ως 'Πατερουλης' δικαιωμα του , μ'αρεσει δεν μ' αρεσει, το να γινεται φερεφωνο του ΓΑΠ και το μακρυ χερι στην χειραγωγηση των αντιδρασεων ειναι αθλιο.
Δεν εχω προβλημα να πω ,πως δεν ειχα και ιδιαιτερα προβληματα με την μεχρι σημερα σταση του.