Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Συλλαλητήρια και στάση εργασίας στο Δημόσιο για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι αφιερωμένο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας από τα Προπύλαια. Την ίδια ώρα έχει δώσει ραντεβού η ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15. Κλειστό για ένα 24ωρο το κέντρο της Αθήνας λόγω της επετείου των δύο ετών από τη δολοφονία.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10:00 έως τις 07:00 της Τρίτης, ενώ η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται σε αρκετούς δρόμους από τις 06:00 της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης.


Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σχολιάζοντας τα κυκλοφοριακά μέτρα την ημέρα της επετείου, ο ΣΥΝ...
κάνει λόγο για «πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού», ενώ ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη θεωρούν τις ρυθμίσεις «επίδειξη αυταρχισμού»

«Είναι σαφές ότι οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις καθιστούν την πόλη μας θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς. Η αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης» αναφέρει η κοινή ΣΥΡΙΖΑ-Ανοιχτή Πόλη.


Σε ανάλογο ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΝ: «Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο: Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις [...] Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: