Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί τόσος κόσμος στις Βρυξέλλες αύριο?

Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει το 5ο φόρουμ με τίτλο "Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης" (European Development Days (EDD)) στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τη βελγική προεδρεία της Ε.Ε. 

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρως Καν, θα μιλήσουν στην εναρκτήρια τελετή αυτού του φόρουμ υψηλής πολιτικής σημασίας, το οποίο φέρνει σε επαφή τους νυν και τους πρώην ηγέτες της Ευρώπης, της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου. Θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από ανώτερα κλιμάκια αξιωματούχων κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, αλλά και ειιδκών της ανάπτυξης, ΜΚΟ, ΜΜΕ και κοινωνικών φορέων.

Το φόρουμ οργανώνεται λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Αφρικής και Ε.Ε. στην Τρίπολη της Λιβύης και παράλληλα με τη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στο Κανκούν, παρέχοντας μία χρονικά έγκαιρη και εστιασμένη ευκαιρία για τους μετόχους και τις κυβερνήσεις να συζητήσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις σε μία ανοιχτή και ως επί τω πλείστω ανεπίσημη ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα του φόρουμ είναι εδώ (δείτε στη σελ. 14 την εναρκτήρια τελετή).
Η ιστοσελίδα του φόρουμ βρίσκεται εδώ.

Σχόλιο typhoon: Τελικά όλα έχουν και την επίσημη εκδοχή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: