Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Εκνευρισμός Καστανίδη για το Εφετείο Κρήτης, μετά από πιέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη

Φανερά εκνευρισμένος απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης, από το βήμα της Βουλής στις πιέσεις που δέχτηκε από το Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος του ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα και δημόσια δέσμευση για την ίδρυση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Εξορθολογισμός διαδικασιών και επιτάχυνση της διοικητικής δίκης και άλλες διατάξεις» το πρωί της Τετάρτης, 8 Δεκεμβρίου. 

Μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός, απέφυγε να δεσμευτεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης του νέου Εφετείου στο Ηράκλειο, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός ότι είναι αναγκαία νέα γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για την έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και προσθέτοντας ένα ακόμα αλλά και δημιουργώντας ένα ακόμα δύσκολο μονοπάτι, τόνισε ότι είναι αναγκαία και η έγκριση του ΠΔ από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος Βουλευτής σημείωσε στην τοποθέτησή του τα εξής: «Δράττομαι της ευκαιρίας του σημερινού νομοσχεδίου προκειμένου να υπογραμμίσω για ακόμα μια φορά το πολύ σημαντικό ζήτημα, αλλά και το καθολικό αίτημα των φορέων και των πολιτών της Ανατολικής Κρήτης: την ανάγκη ίδρυσης του Εφετείου στην πόλη του Ηρακλείου».

Υπογράμμισε ότι «υπάρχει σαφής προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την ίδρυση του Εφετείου με έδρα την πόλη του Ηρακλείου, αλλά και δημόσια δήλωσή του, την οποία και εσείς γνωρίζετε καλά, με την οποία στήριζε την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου υπέρ της ίδρυσης νέων Εφετείων, μεταξύ των οποίων και του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: