Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσισαν να καταργήσουν διακρατικά το τραπεζικό απόρρητο σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ή φορολογικής απάτης !!!

 Η διασυνοριακή φορολογική απάτη δε θα μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το τραπεζικό απόρρητο.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσισαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ecofin να καταργήσουν το τραπεζικό απόρρητο σε διασυνοριακές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ή φορολογικής απάτης.

"Οι φοροφυγάδες δε θα μπορούν πλέον να εκμεταλλεύονται το τραπεζικό απόρρητο", δήλωσε ο επίτροπος φορολογίας της Ε.Ε. Αλγκίρντας Σεμέτα, μετά την πρωινή συνάντηση των υπουργών.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία "ως ένα τεράστιο βήμα στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης στην Ε.Ε." σε μία χρονική στιγμή που οι κρατικοί προϋπολογισμοί βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση, εν μέσω ενός γενικού εκτροχιασμού των δημοσίων ελλειμμάτων.

Η συμφωνία ορίζει χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει οι εθνικές φορολογικές αρχές να απαντούν σε διακρατικά αιτήματα σχετικά με οικονομικές πληροφορίες που αφορούν σε πολίτες ή επιχειρήσεις. Επίσης ορίζονται και τεχνικές παράμετροι για την "αυτόματη" ανταλλαγή των πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: