Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Όλι Ρεν: “Ελκυστική η ιδέα για ευρωομόλογα, αλλά όχι καινούργια”

Αν και θετικά διακείμενος προς την ιδέα έκδοσης ευρωομολόγων, ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν κράτησε τις ισορροπίες σήμερα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω ενδεχόμενο “ελκυστική, αλλά όχι καινούργια ιδέα”.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις, υπογράμμισε, επίσης, ότι οι χώρες της ευρωζώνης αποφάσισαν τον Μάιο να συστήσουν το ταμείο ως ανάχωμα στην κρίση χρέους, απορρίπτοντας τότε την ιδέα των ευρωομολόγων. «Τα ευρωομόλογα είναι μια παλιά ιδέα και η έκδοσή τους συζητείται εδώ και μία δεκαετία», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.
Ωστόσο, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι «οι προτάσεις των κρατών μελών εξετάζονται πάντα πολύ προσεκτικά» και, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο ενίσχυσης του υφιστάμενου μηχανισμού στήριξης περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συζήτησης.
Σχετικά με τις εργασίες του Eurogroup και του ECOFIN που διεξάγονται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών και Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στην Ιρλανδία και θα εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Επιπλέον, δήλωσε ότι θα συζητηθεί η γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη και θα αναζητηθούν τρόποι δρομολόγησης μονιμότερων μηχανισμών διαχείρισης της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: