Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Εθνική προτεραιότητα κατά την Άννα Διαμαντοπούλου οι αλλαγές στην Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη (Φωτογραφία: ΑΠΕ ) 

«Η αλλαγή στην Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και ανάγκη, που δεν μας την επιβάλλει κανείς. Έχουμε την ευθύνη και τη δυνατότητα να την ορίσουμε μόνοι μας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, έπειτα από συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Συζητήσαμε με την κυρία Μπακογιάννη, για την ουσία των αλλαγών...
που είναι αναγκαίες στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Είχαμε μια ουσιαστική και θετική συνάντηση. Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, οι ακαδημαϊκοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι, θα κριθούν όλοι από τις προτάσεις τους για να αλλάξουμε την Παιδεία» πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ότι η Δημοκρατική Συμμαχία, θα συμμετάσχει στο διάλογο και τόνισε ότι το κείμενο των αλλαγών, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο -επισήμανε- χρειάζεται επεξεργασία στις λεπτομέρειες του. Πρέπει όλοι να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να έχει σήμερα, αυτό το επίπεδο παιδείας. Μπορούμε και καλύτερα, τόνισε.

* Από την κυρία Μπακογιάννη ζητήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις. Η Δημοκρατία Συμμαχία είναι αντίθετη με τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Το δίλημμα που έχει τεθεί για περικοπές ή απολύσεις θα έπρεπε να είχε τεθεί από καιρό διαφορετικά: Στήριξη των επιχειρήσεων ή απολύσεις. Και η στήριξη θα μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα με μείωση της φορολογίας, απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο διάλογος για τη Διά Βίου Μάθηση

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, συγκαλείται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., η πρώτη Σύνοδος Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση. Κατά τη συνάντηση θα διανεμηθεί στους φορείς ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΣΕΒ ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ΕΣΑΜΕΑ, ΕΝΑΕ ΚΕΔΚΕ ΟΑΕΔ ΕΚΕΠ, ΙΔΕΚΕ, ΕΚΕΠΙΣ, ΕΟΠΠ) και θα δοθεί στη δημοσιότητα, το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση διάλογου για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: