Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Επί τάπητος θέματα ενέργειας στην σύσκεψη στη Βουλή

Mε κεντρικό θέμα τους αγωγούς μεταφοράς ενέργειας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, η οποία αποτέλεσε και μια πρώτη ενημέρωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου για θέματα ενέργειας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας για θέματα επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.


Η ενημέρωση αφορούσε τις κατευθύνσεις, τις διακλαδώσεις, τα οικονομικά αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, Nabucco, Southstream και ITGI, ενώ σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στόχος της Ελλάδας είναι η παρουσία της στο παιχνίδι της μεταφοράς ενέργειας.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής ωστόσο διευκρίνισε ότι ...
στη σύσκεψη δεν ελήφθη κάποια απόφαση ενώ πρόσθεσε ότι ήταν μια σύσκεψη για ενεργειακά θέματα που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας.

Ενεργειακά θέματα θα συζητηθούν και στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Λίμπερμαν, ο οποίος θα είναι στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ενώ μαζί του θα διερευνηθεί και το όποιο περιθώριο συνεργασίας υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.


Μετά τη σύσκεψη, ξεκίνησαν επαφές του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, όπως η κ.Βάρτζελη, ο κ.Αθανασάκης, ο κ.Παπακωνσταντίνου, ο κ.Ραγκούσης και ο κ.Καστανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: