Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό με...σύμμαχο τον Γκόρντον Μπράουν

Τον τέως Πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, επικαλείται η Ρηγίλλης για να ασκήσει δριμεία κριτική στον κ. Γ. Παπανδρέου.
Η Ρηγίλλης, όπως αποκάλυψε το ΒHMA Online επένδυσε στα όσα έγραψε στο πρόσφατο βιβλίο του, ο κ. Μπράουν, και επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, που είχε ως αποτέλεσμα να προσφύγει η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

«Τα όσα γράφει για την Ελλάδα ο σοσιαλιστής τέως Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν,στο νέο βιβλίο του, αποτελούν έναν ακόμη κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ» αναφέρει η Ν.Δ. με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου τύπου.
Παράληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του κ. Μπράουν (Πρωθυπουργού της Βρετανίας και αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, το διάστημα 2007-2010), με τίτλο: «Πέρα από το κραχ» (εκδόσεις Πεδίο), «δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά,που καλούσε, από την πρώτη στιγμή, την κυβέρνηση να “ξεκολλήσει” και να πάρει μέτρα».

Για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ...
το κυρίαρχο σημείο, είναι ότι εάν ο Πρωθυπουργός – όπως υποστηρίζει ο κ. Μπράουν – είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. «Ο Πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση» σημειώνεται στην ανακοίνωση,η οποία ολοκληρώνεται ως εξής:
 «Η κυβέρνηση Παπανδρέου,όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον “Τιτανικό”».

«Δεν είναι μονόδρομος το μνημόνιο»
Το επιχείρημα ότι η κρίση απέδειξε -ειδικά για την Ελλάδα- πως «το Μνημόνιο δεν ήταν ούτε μονόδρομος, ούτε λύση», ανέπυξε ο κ. Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίς το πρωί με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών κ. Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η μόνη οδός, για να βγούμε από αυτή την κρίση, μια ώρα αρχύτερα, είναι η οδός της ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε εκτενή συζήτηση για την κοινωνική οικονομία της αγοράς στην Ευρώπη, την ευρωπαϊκή κρίση, το ευρωομόλογο, ενώ ανέπτυξε συνοπτικά και την οικονομική πρόταση της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: