Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Παρακαλώ ο τελευταίος να κλείσει την …ΠΟΡΤΑ

- το είδα στο ixnos1.blogspot.com

Σύγκρουση συμφερόντων στον ΛΑΟΣ. Πρόεδρος εναντίον δελφίνων με αφορμή τη διαδοχή στη ΝΔ.
Οι απανωτές παρεμβάσεις Καρατζαφέρη υπέρ Ντόρας στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Οι φήμες που φούντωναν περί επικείμενης στήριξης του Γιώργου “Αλεπού” Κατατζαφέρη στο πρόσωπο της Ντόρας όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν αλλά τεκμηριώνονται και οι “υποψίες” για την σκοπιμότητα της πολεμικής που ασκούσε ο Καρατζαφέρης όλο αυτό το διάστημα στην Ντόρα.
Το περιβάλλον του προέδρου του ΛΑΟΣ αφήνει να διαρρεύσει ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος η εκλογή της Ντόρας“, αφού θα οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι “δεξιών” ψηφοφόρων στην αγκαλιά του Καρατζαφέρη γεγονός που μεταφράζεται σύμφωνα με τις διαρροές σε διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές και τον ΛΑΟΣ τρίτο κόμμα – ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.
Η Κ.Ο. όμως βράζει, βλέποντας να δικαιώνονται κάποιοι άλλοι πολιτικοί υπολογισμοί που έβλεπαν τον Καρατζαφέρη να έχει συμφωνήσει “ολική επαναφορά” στο μαντρί, υπό την προεδρία της Ντόρας. Οι αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές άλλωστε είναι εύκολο να γίνουν θυσία στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, αφού ο πρόεδρος μπορεί λεκτικά να συγκρούεται με τις πολιτικές της Ντόρας, πρακτικά όμως, κάθε του ενέργεια ήταν επωφελής για το Μητσοτακικό μπλοκ. Διαχρονικά μάλιστα.
Άσχετα λοιπόν με τις όποιες δηλώσεις, οι πρόσφατες μετεκλογικές ενέργειες του Γ. Καρατζαφέρη δείχνουν ξεκάθαρα ότι το κόμμα αποδομείται προσεκτικά, αντί να ενδυναμωθεί όντας κερδισμένο στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία. Όταν διώχνεις τους μετακλητούς και “απολύεις” τους υπόλοιπους εργαζομένους – εμπλεκόμενους στη λειτουργία του κόμματος, δείχνεις ξεκάθαρα ότι το μαγαζί πηγαίνει ολοταχώς προς συγχώνευση, οπότε δεν χρειάζεται αυτόνομη λειτουργία.
Στον αντίποδα λοιπόν, πέραν της ιδεολογικής συνάφειας που έχουν πολλά μέλη της ΚΟ με τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν ήδη γίνει προκαταρτικές συζητήσεις για την επόμενη μέρα στα δύο κόμματα σε περίπτωση εκλογής του Σαμαρά στην προεδρία.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, οι πόρτες της ΝΔ έχουν ανοίξει διάπλατα για συγκεκριμένους βουλευτές και στελέχη του ΛΑΟΣ που στηρίζουν ενεργά τον Σαμαρά, έχοντας ήδη τις διαβεβαιώσεις από την άλλη πλευρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς άλλωστε δεν έχει κρύψει την εκτίμηση του για την κοινοβουλευτική δράση συγκεκριμένων στελεχών, όπως π.χ. του Μ. Βορίδη, του Κ. Βελόπουλου, του Α. Γεωργιάδη ακόμα και των Πλεύρη και Κοραντή που θα τους ήθελε διακαώς στη νέα κεντροδεξιά παράταξη που σχεδιάζει.
Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία εκλογής, τόσο οξύνονται οι αντιπαραθέσεις και μην αποκλείετε δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών που θα αντιτίθενται στην επίσημη γραμμή του προέδρου… 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: