Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Νέα τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 13 ώς 15 Απριλίου

Eurokinissi 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητο- ποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 13, 14 και 15 Απριλίου, ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η «ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της 26.3.2010, αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών, παραδίδοντας αν χρειασθεί τα κλειδιά των Συλλόγων, σε όσους επιθυμούν την μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος - λειτουργήματος, καθώς και την μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς».

«Η Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: