Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: «Να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει. Θα μπορούσα να συνυπογράψω το σλόγκαν και να βάλω από κάτω Έξω και η ΕΕ.» !!!

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει» έδωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. 

Μιλώντας στην Κρεμαστή της Ρόδου επεσήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, ενώ πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, «αλλά εμείς αυτόν είχαμε». 

«Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η ΕΕ και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα μπορούσα να συνυπογράψω το σλόγκαν και να βάλω από κάτω Έξω και η ΕΕ. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα. 

«Για αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται. Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας»

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα, αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με τα μέχρι τώρα μέτρα ποιός πληρώνει, οι τράπεζες; Ε ρε δούλεμα που πέφτει!!