Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ελλάδα: Ο χαμένος παράδεισος των δημοσίων υπαλλήλων

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα παράδειγμα από το πώς παρουσιάζουν τα μέσα στη Γερμανία την κατάσταση στην Ελλάδα:
Το βίντεο είναι από την αγγλόφωνη έκδοση της Ντόιτσε Βέλλε και έχει τίτλο:"Ελλάδα: Ο χαμένος παράδεισος των δημοσίων υπαλλήλων"
(ελληνικοί  υπότιτλοι από typhoon)


Σχόλιο από τον Socrates,
διαχειριστή του φόρουμ EUROPE-FORUM

Δεν εννοώ ότι το βίντεο αποτελεί τη σωστή κριτική στην παρούσα περίπτωση, αν και είμαι σίγουρος ότι πολλοί Έλληνες έχουν διαφορετική άποψη που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπεραμύνεται για τις βασικές ανάγκες των πολιτών της σε όλη την Ευρώπη και αντιθέτως χειρίζεται το κάθε πρόβλημα μόνο από την εθνική σκοπιά του, τότε θα μας άξιζε η όλο και πιο αδύναμη θέση μας στον κόσμο (δηλ. των Ευρωπαίων).

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία έχουν ωφεληθεί από επιχειρήσεις στη Νότια Ευρώπη. Ξέρω, επίσης, από προσωπική μου εμπειρία, ότι πολλοί Νότιοι έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια από τη φούσκα του χρέους. Αγνοώντας αυτές τις πραγματικότητες και βλέποντας τα προβλήματα μόνο σε απλοποιημένους εθνικούς όρους που δε λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις καταστάσεις, τότε έχουμε μόνο μία εγγενή αδικία ιδιαίτερα σημαντικής έκτασης.
 
Γι’ αυτό πιστεύω ότι το φόρουμ αυτό είναι απαραίτητο. Χρειαζόμαστε να είμαστε πολίτες της Ευρώπης και όχι εθνικές μάζες.
 
Λέγοντας όμως το παραπάνω, δεν παραγνωρίζω φυσικά, αλλά καταλαβαίνω και αποδέχομαι ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και αποκλειστικά εθνικές ή περιφερειακές συνέπειες και αντίστοιχης έκτασης λαμβανόμενα μέτρα.

2 σχόλια:

socrates είπε...

Thank you for your entry! This is what we need in Europe: more cooperation & more citizen-driven, active democracy.

typhoon είπε...

You Welcome, socrates!