Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Απεργίες των Πρακτορείων ΟΠΑΠ. ΠΟΕΠΠΠ: "Την ευκαιρία της συναίνεσης την έχασαν. Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα."


Ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ προς την ΟΠΑΠ ΑΕ:

Κύριοι,
Σε εκτέλεση των εντολών της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων των Σωματείων και Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. αλλά και των ψηφισμάτων στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας στα γραφεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και πράκτορες από όλη τη χώρα στην Αθήνα, αποφασίστηκε:

- 24ωρη προειδοποιητική Απεργία στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ (22/5/2010)
- 48ωρες Απεργίες σε όλο το Μουντιάλ (11/6 - 11/7/2010)

Στη διάρκεια των 48ωρων απεργιώνστα γραφεία της εταιρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα επιτραπεί η είσοδος και η έξοδος στον οποιονδήποτε. Επίσης το ίδιο θα ισχύσει και για τα δύο μηχανογραφικά κέντρα της εταιρίας, τα κέντρα διανομής υλικού της ΟΠΑΠ στα πρακτορεία ΜΑΣ και στα Τυπογραφεία που εξυπηρετούν την εταιρία. Φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί και η Γ.Σ. των μετόχων σας, την 14 Ιουνίου 2010. Τίποτε δεν θα κινηθεί αυτές τις μέρες προς και από την ΟΠΑΠ. Η εταιρία θα νεκρώσει. Και σε περίπτωση που επιχειρηθεί οποιαδήποτε αντίδραση, είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε στα άκρα. Εσείς να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες.    

Την ευκαιρία της συναίνεσης και των διαπραγματεύσεων την χάσατε.

Απαιτούμε:  

Από την ΟΠΑΠ:   
α) Την αύξηση στο 80% των διανεμόμενων κερδών στους παίκτες, έως ότου διαλυθεί από τον ανταγωνισμό μας κάθε παράνομο κύκλωμα. Ποσοστιαία προμήθεια 12% για μας σε όλα τα παιχνίδια, για να αναπληρωθούν οι απώλειες του εισοδήματος μας που προκαλεί η οικονομική κρίση, η διάλυση του Πάμε Στοίχημα και η ληστρική φορολογία.
β) Η ΟΠΑΠ να ασφαλίσει τις εισπράξεις της στα πρακτορεία μας, γιατί οι πράκτορες μετρούν θύματα και τα στελέχη της εταιρείας bonus εκατομμυρίων 

Από το Δημόσιο: Να μην προχωρήσει στην κατάργηση του Μοναδικού Συντελεστή Καθαρού Κέρδους (που είναι ήδη ο μεγαλύτερος στην αγορά, 40% επί των βεβαιωμένων από το ίδιο το Δημόσιο πωλήσεων) και στην επιβολή Βιβλίων Εσόδων-Εξόδων, αφού δεν κατάφερε να εφαρμόσει τεχνοκρατικά αξιόπιστη διαδικασία καταγραφής των ζημιών μας, στις οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να εκδοθούν παραστατικά.

Από τα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς καμιά χρονοτριβή να κατοχυρώσουν το νομοθετικό καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας των Τυχερών Παιχνιδιών στην Ελλάδα, καταστέλλοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα, ακόμη και την απλή διαφήμιση τους.

Να εφαρμοστεί η σύμβαση της ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την οποία η ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα πρώτης και αποκλειστικής επιλογής για κάθε νέο παιχνίδι. Άρα και για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια «περιορισμένου κέρδους» ή όπως αλλιώς ονομάσουν τα «φρουτάκια» της ντροπής.

Σπάμε τη σύμβαση μας με την ΟΠΑΠ, αν προχωρήσει στη διοργάνωση των παιχνιδιών της μέσω διαδικτύου, και θα κατεβούμε αντίπαλοι της στον διαγωνισμό για ίντερνετ και φρουτάκια, με δική μας προσφορά. Η ΟΠΑΠ θα πρέπει τότε να αποκλειστεί από τον Διαγωνισμό για τα Φρουτάκια και το Ξυστό, αφού δεν μπορεί να καταθέσει, ειδικά γι’ αυτά τα παιχνίδια, κατάλογο συμβεβλημένων σημείων λιανικής.


 Τα πρακτορεία ανήκουν σε μας και όχι στην ΟΠΑΠ.
Εμείς λειτουργούμε και χωρίς την ΟΠΑΠ.
Η ΟΠΑΠ διαλύεται χωρίς εμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: