Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Φονικό πέρασμα της Άγκαθα από την Κεντρική Αμερική

Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί, ενώ σε πολλές χιλιάδες ανέρχονται οι πληγέντες από την επέλαση της τροπικής καταιγίδας Άγκαθα στην κεντρική Αμερική, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς. 
Σε 73 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ οι πληγέντες φθάνουν τους 75.000 στη Γουατεμάλα, το κράτος της περιοχής που επλήγη περισσότερο από την καταιγίδα, όπως ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής οι αρχές της χώρας.
Από την πλευρά της, η εφημερίδα Πρένσα Λίμπρε τονίζει στην ιστοσελίδα της πως οι νεκροί ανέρχονται στους 80. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 40 νεκρούς.
Η δεινότερα πληγείσα κοινότητα είναι το Σαν Αντόνιο Παλόπο, όπου οι βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση εδαφών, οι οποίες παρέσυραν 25 κατοικίες, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Αντρές Κούμες.
Οι αρχές διεμήνυσαν πως οι σοροί των νεκρών θα θάπτονται αμέσως, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι επιδημίες. Το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας θα παραμείνει κλειστό για το επόμενο πενθήμερο.
Στο γειτονικό Σαλβαδόρ, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Χόρχε Μελέντες ανακοίνωσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και δήλωσε πως άλλοι δύο αγνοούνται μετά το πέρασμα της Άγκαθα από τη χώρα. Ο πρόεδρος Μαουρίσιο Φούνες κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «κρίσιμη».
Στην Ονδούρα αναφέρθηκαν οκτώ νεκροί και πολλές χιλιάδες είναι οι πληγέντες, ενώ σημαντικές είναι και οι υλικές ζημιές.

1 σχόλιο:

typhoon είπε...

http://www.reuters.com/news/pictures/slideshow?articleId=USTRE64S1A620100601&slide=1