Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παμπούκης: “Η κριτική της ΝΔ εμπεριέχει πολιτική ανηθικότητα”

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος ανέφερε ότι η κριτικη της ΝΔ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης “εμπεριέχει πολιτική ανηθικότητα”, μιλώντας στην εκπομπή “Koινωνία ώρα Mega”.

Δεν μπορεί αυτός που έχει πλημμυρίσει το σπίτι να κατηγορεί αυτόν που μπήκε, ότι δεν βγάζει γρήγορα ή καλά τα νερά” είπε χαρακτηριστικά για την κατάσταση της οικονομίας την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση.

Ο κ. Παμπούκης τόνισε, πάντως,...
ότι μερίδιο ευθύνης έχουν όλες οι κυβερνήσεις και όλοι μας προσωπικά, στο μέτρο που ο καθένας δεν έκανε αυτά που έπρεπε”.

Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, ‘θυσιακή’, πριν από την ανάκαμψη. Πονάει ο λαός και είναι κατανοητή η οργή του” τόνισε ο υπουργός. “Κερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας και έχουμε γίνει παράδειγμα” ανέφερε για τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Φέρνουμε νόμο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατείας” τόνισε, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, με το μεγάλο αυτό πρόβλημα, “δε θα μπορούσε να υπάρξει ο Στιβ Τζομπς στην Ελλάδα”! 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το κακό όνομα που κάναμε στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία φταίνε που δεν έρχονται επενδύσεις.

Θα ήθελα να έρθει στην Ελλάδα η China Development Bank, ώστε να γίνει η Ελλάδα ένα περιφερειακό κέντρο επενδύσεων” ανέφερε για το θέμα των κινεζικών επενδύσεων.

Για τις επενδύσεις στο Ελληνικό, ο υπουργός Επικρατείας, διέψευσε για ακόμα μία φορά τα σενάρια περί Λας Βέγκας, κάνοντας λόγο για 2.000 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί στην κυβέρνηση, ούτε πράσινοι, μαύροι και μπλε αλλά συντεταγμενοι στο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου” πρόσθεσε. Διέψευσε οποιοδήποτε σενάρια περί κόντρας του με το Γιάννη Ραγκούση, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με σταυρό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι εξεταστικές επιτροπές πρέπει να γίνονται με φειδώ, αλλιώς τραυματίζουν” πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: