Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δεκτά τα αιτήματα των βενζινοπωλών

Το βασικό αίτημα των βενζινοπωλών ικανοποίησε σήμερα η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης και από τα μέλη της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.


Ο κ. Κουσελάς, πάντως, διευκρίνισε ότι...
ο «Ήφαιστος» δεν καταργείται αλλά ο μηχανισμός θα διατηρηθεί για τον έλεγχο των παραστατικών πώλησης πετρελαίου που θα εξακολουθήσουν να υποβάλουν οι πρατηριούχοι.

«Σε όσους καθυστερούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, θα αφαιρείται η άδεια διανομής πετρελαίου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους.


Όσο για τις καθυστερήσεις στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Κουσελά αφορούν μόνο 270 βενζινοπώλες, για ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους εφόσον προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Αδελφια.......περιμενετε λιγο ακομη........να γινουν οι ελεγχοι και μετα ο,τι θελετε!!!!!!!!
Η Αλυσιδα δεν σπαει με τιποτα

Unknown είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ............
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι fan της jazz, ενώ ο πιτσιρικάς Ανδρίκος αμετανόητος της rock. Οσες προσπάθειες και αν έχει κάνει ο μπαμπάς Γιώργος να πείσει τον Ανδρέα ότι αξίζει να μυηθεί στις τρομπέτες και το σαξόφωνο, εκείνος προτιμά τις χορδές. Παρά τις κόντρες τους, πατέρας και γιος είναι φίλοι. ΄΄Ετσι, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο σπεύδουν στην Ελβετία για σκι και διαμένουν σε σαλέ των Αλπεων.''
Υστερα μου ελεγες πως ελεγα κακιες.
Οχι που θα καταδεχοταν τα πατρια χιονοδρομικα κεντρα

typhoon είπε...

Τώρα δες και το επόμενο post που κάνει μπαμ!

Όσο για το δεύτερο σχόλιο, ο μικρός ήταν λοκατζής. Δεν τα πάει τα φρου-φρου. Όσο κι αν θέλει ο "γέρος" του αυτός δεν ενδίδει σε τέτοια.

Unknown είπε...

Το διαβασα κι αυτο, μονο που παρακατω στα σχολια καποιος γραφει πως στη συνεχεια βρεθηκε στο 401 κι απο κει την εκανε!!!!!
Τις οιδε;;;

typhoon είπε...

Δεν την έκανε. Βρέθηκε εκεί γιατί χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση. Μη λέμε για να λέμε.
Εμείς όπου χρειάζεται να πούμε λέμε με το παραπάνω!

Unknown είπε...

Το τις 'οιδε' αυτο υπονοει, πως δεν εχω αποψη...................