Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εντάσεις και αποχωρήσεις στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ

Ο Γιάννης Παναγόπουλος (αριστερά) στη διάρκεια της συνεδρίασης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση) 

Κλίμα έντασης το Σάββατο στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ για το «αγκάθι» των συμβάσεων.   
Την αποχώρησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι Β.Μπουζούλας γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ.Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση).
Όπως δήλωσαν οι ίδιοι προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Γιάννη Παναγόπουλου.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου. 
Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.
«Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Οι κ. Μπουζούλας και Γαβρίλης, που, πάντως, δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας, ζήτησαν...
τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία. 
Από το βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι υιοθετεί αβίαστα τις απαιτήσεις της τρόικας. 
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι η συμπαιγνία κυβέρνησης-μεγαλοεπιχειρηματιών-ηγεσίας ΓΣΕΕ πρέπει να αποτύχει.
«Το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της γενίκευσης των μισθών πείνας πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση όλων των μισθωτών».
Για το ίδιο θέμα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε κυβέρνηση, ΣΕΒ και τρόικα ότι «διαλύουν τους μισθούς, καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, καταστρέφουν τις εργασιακές σχέσεις και αποσαρθρώνουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: