Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια, τραυματίες και μαζικές προσαγωγές στα συλλαλητήρια για τον Αλέξη

Ένας νεαρός στην Αθήνα κρατά μία μαύρη σημαία που γράφει "12/2008", δηλαδή το μήνα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγοροόπουλος (cnn.com)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαφορετικών συγκεντρώσεων-πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ έγιναν και 96 προσαγωγές, εκ των οποίων 42 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
  • Γύρω στις 19:30 το απόγευμα ένας νεαρός που είχε ακινητοποιηθεί από αστυνομικό προσπάθησε να ξεφύγει. Ο αστυνομικός τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει με το πόδι του στην κοιλιά. Διαδηλωτές και αστυνομικοί έσπευσαν να τον σταματήσουν.
  • Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην Ομόνοια, επιβιβάστηκε στον συρμό του μετρό και κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα. Βγήκε από την έξοδο του μετρό στην πλατεία Συντάγματος και κινήθηκε εναντίον ομάδας εφήβων, οι οποίοι...υποχώρησαν προς τα πίσω. Την εμφάνισή τους έκαναν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές. Νωρίτερα, ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Προσαγωγές έκαναν αστυνομικοί και σε καφετέρια στην πλατεία Συντάγματος.
  • Μετά τις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στην πλατεία Εξαρχείων, όταν ακολούθησαν ομάδα διαδηλωτών που προσπαθούσαν να φτάσουν στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και υπήρξαν συμπλοκές. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Η ένταση διήρκεσε λίγο παραπάνω από μία ώρα.
  • Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην οδό Μεσολογγίου, στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου.
  • Μετά τις 6 το απόγευμα ένταση σημειώθηκε στους δρόμους από την Ακαδημίας προς την Εμμ.Μπενάκη και τους δρόμους των Εξαρχείων.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους διαδηλωτές στα επεισόδια παρατηρούνται και αρκετοί έφηβοι, ηλικίας 12-13 ετών.
  • Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άρχισαν να δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία από τις 8:30 μ.μ.
Άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Ζημιές προκλήθηκαν σε στάσεις λεωφορείων, εκδοτήρια, βιτρίνες, φωτεινούς σηματοδότες, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκαν κάδοι απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: