Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Αγγλία: Στο supermarket με τα δαχτυλίδια σας!

 
Στις παλιές ταινίες, οι φτωχοί εκποιούν όσο όσο τα οικογενειακά χρυσαφικά, για να αγοράσουν φάρμακα και γάλα. Σήμερα, μπορούν πια να το κάνουν στο supermarket. Όχι βέβαια σε οποιοδήποτε supermarket. Η Tesco εξέπληξε τους πάντες, όταν ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της μπορούν πλέον να εκποιούν τα χρυσαφικά τους στα ειδικά stands που φτιάχνει και μετά να ψωνίζουν ότι χρειάζονται από τους πάγκους της.

Το πλεονέκτημα που προσφέρει η Τesco σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της είναι ότι θα εκτιμά με μεγαλύτερη προσοχή τα κοσμήματα και θα αποδίδει μεγαλύτερη αξία στον πελάτη. Κοινώς καλύτερη τιμή ανά γραμμάριο.
Η κίνηση της αλυσίδας η οποία είναι στα σκαριά...
και αναμένει έγκριση από τις αρχές αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά χρυσού, αλλά και σε αυτή των αλυσίδων λιανεμπορίου. Ήδη, η Tesco προσφέρει τραπεζικές, ασφαλιστικές υπηρεσίες, διαθέτει φάρμακα και οπτικά είδη, ενώ στοχεύει να παράσχει και δάνεια στο εγγύς μέλλον.

Η μέρα που θα ξεθάψετε τα παλιά χρυσαφικά από τα συρτάρια που είναι ξεχασμένα για να αγοράσετε μακαρόνια, προφανώς ήρθε!

Σοφία Βεργοπούλου
otenet.gr/portal


Επίσης, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου και το αμερικανικό bloomberg, η εταιρεία προσφέρει 7,81 λίρες (12,15 δολάρια) ανά γραμμάριο χρυσού εννέα καρατίων.
thetimes.co.uk
bloomberg.com

Τέλος, οι Times ανακοίνωσαν χθες ότι η Tesco απέλυσε το διευθυντή αυτής της νέας της υπηρεσίας γιατί ανακάλυψε τα εξής φοβερά: Ο άνθρωπος αυτός ήταν επί χρόνια ιδιοκτήτης ενός ψευδεπίγραφου κολλεγίου που εξαπάτησε 80.000 σπουδαστές. Ο συνεταίρος του στο κολλέγιο εκτείει κάθειρξη επτά ετών για εμπορική απάτη, αφού καταδικάστηκε το 2008 για εξαπάτηση σπουδαστών που νόμιζαν ότι θα λάβουν αναγνωρισμένο δίπλωμα.
thetimes.co.uk
cityam.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: